Jeroen (°1980) studeerde aan het Conservatorium Maastricht, het Lemmensinstituut Leuven, de Zuid-Nederlandse Hogeschool voor Muziek en Conservatorium Utrecht waar hij de diploma's 'Theorie der Muziek’, ‘Viool’, ‘Altviool’ en ‘Koordirectie' behaalde.

Momenteel is hij als docent verbonden aan de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik (B), dirigent van de korengroep Cantitare en het Vocaal Ensemble Pro Cantione Genk, voorzitter van de 'Vlaamse Federatie voor Jonge Koren’ en board member van de ‘European Choral Association - Europa Cantat’.

Als freelance altviolist speelde hij o.a. mee in het symfonieorkest van 'de Munt', 'Brussels Philharmonic - VRO', het 'Brabants Orkest Eindhoven' en de 'Opéra Royal de Wallonie - Luik'.

Van 2006 tot 2009 was hij co-aanvoerder in het ‘Magogo Kamerorkest Tilburg’.

In 2008 en 2009 was Jeroen altviolist bij het internationale kamerorkest 'iPalpiti' met residentie in Beverly Hills - Los Angeles. Hiermee trad hij op in onder andere Zwitserland, Philadelphia (Kimmel Center) en New York (Carnegie Hall).

In 2005 werd hem gevraagd de opening van de vernieuwde schouwburg van Maaseik te verzorgen. Dit was dan ook zijn debuut als dirigent voor de koren Cantitare en het orkest Musica Eyckensis.

In 2007 richtte hij samen met zijn vader het Meisjeskoor Artemis Maaseik, dat Vlaanderen en België vertegenwoordigde op diverse Europa Cantat Junior edities, het Worcester International Festival for Young Singers, en tijdens een concerttournee door China.

Sindsdien legde hij zich meer toe op koordirectie en volgde masterclasses bij Anne Marie Cabut (F), Kari Ala-Pöllänen (FIN), Michael Goh (CH) en Denes Szabó (H).

Jeroen werd in november 2010 dirigent van de Koren Cantitare. Met zowel kinderkoor als jeugdkoor behaalde hij diverse Eerste en Tweede Prijzen op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd.

In april 2014 werkte hij samen met Brits componist en dirigent John Rutter toen deze het Kinderkoor Cantitare dirigeerde tijdens de uitvoeringen van zijn ‘Mass of the Children’.

Als gastdirigent en atelierleider wordt hij in binnen- en buitenland gevraagd. Zo dirigeerde hij in onder andere in Zwitserland, Slovakije, Hongarije, Zweden, Nederland…

Sinds 2023 is hij eveneens dirigent van het Vocaal Ensemble Pro Cantione te Genk.

Tot 2019 was hij docent muziektheorie en methodiek aan de Hogeschool Zuyd - Conservatorium Maastricht (NL). www.jeroenbeckers.be